Het model voor gedragsverandering

Uw dagelijkse vervoerswijze veranderen, is zoals een koppige gewoonte veranderen. Dat gebeurt niet van de ene op de andere! Net zomin als beginnen sporten of uw eetgewoonten veranderen. De overstap naar de fiets is een geleidelijk, progressief proces dat tijd kost.

Het volgende schema (FR) illustreert de verschillende stadia die de meeste mensen doorlopen om een nieuw gedrag aan te nemen:

Schéma sur le changement du comportement

Elke trede van deze trap van verandering weerspiegelt het gemoed van uw medewerkers. Sommigen denken helemaal niet aan fietsen, anderen fietsen elke dag (regen of zonneschijn), en weer anderen willen het wel proberen maar aarzelen nog.

Elke fase vereist een specifieke strategie om werknemers naar het volgende niveau te tillen. Sommigen moeten eerst bewust worden gemaakt, anderen willen eerst eens een fiets uitproberen op hun routes, en weer anderen moeten worden aangemoedigd om hun (nieuwe) gewoonten te consolideren.

Aarzel niet om de Pro Velo-experts om advies te vragen over hoe u een effectieve en impactvolle promostrategie rond de fiets kan opzetten, helemaal afgestemd op uw doelgroep!

Heeft u vragen voor onze experts?

Contacteer ons